Kaksi Venla-palkintoa, kaksi roolia

Akin palkintokaapin sisältö on harvinainen kombo, sillä hän on voittanut urallaan Kultainen Venla -palkinnon sekä juontajana että tuottajana. Lisäksi hänet on valittu Vuoden radiojuontajaksi ja esikoisteos Jere oli Vuoden kuunnelluin äänikirja ja myydyin tietokirja.

Aki Linnanahde on juontaja, tuottaja ja käsikirjoittaja. Linnanahde on mukautunut tv-urallaan moniin rooleihin, aina studio­isännästä käsikirjoitusten kynäilijäksi. Vuonna 2012 hän toimitti tuottajan virkaa Mestareiden mestari -realityohjelmassa, mistä jäi käteen kotiintuomisena Vuoden tuottaja -palkinto.

Samana vuonna mies tuotti ja käsikirjoitti TV5:llä Tuomas Enbuske Talk Show -keskusteluohjelmaa. Lopulta Linnanahde eksyi tuottajan ja käsikirjoittajan roolistaan myös kameran eteen ja loppu on historiaa: syntyi Enbuske & Linnanahde Crew, joka valtasi sekä radioaallot että television. Keskustelu­ohjelmaa tehtiin kaikkiaan kuusi tuotantokautta. Show palkittiin parhaan keskusteluohjelman Venlalla vuonna 2014.

Linnanahteella oli näppinsä pelissä myös vuonna 2013 julkaistun Sel8nne-elokuvan osatuottajana ja koko projektin käynnistäjänä. Pari vuotta myöhemmin, syksyllä 2016, Linnanahde tuotti Arman Alizadin ensimmäisen keskusteluohjelman, Arman LIVEn. Vuonna 2018 mies otti käsittelyynsä rap-skenen supertähden, Cheekin eli Jare Tiihosen. Linnanahde tuotti, ohjasi sekä käsikirjoitti räppäristä kertovan dokumentin Kuka muka?.

Vuodesta 2022 Aki on toiminut myös MTV3:n suositun Huomenta Suomi -viikonloppulähetyksen juontaja.

Aki Linnanahteessa oli jo pojan­koltiaisena tv-tähden vikaa. Nuoruuden innostus siivitti lopulta koko kansan televisio­ruutuihin.

Linnanahde aloitti uransa liikkuvan kuvan maailmassa jo nuorena poikana, kun hän kuvasi ystäviensä Sepon ja Jussin kanssa James Pontikka – Lupa ampua ohi -elokuvan VHS-kasetille. Sama poikakolmikko loi myös Kalevalasta oman tulkintansa.

Vuosia myöhemmin miehestä tuli tuttu näky koko Suomen tv-vastaanottimien ääressä, kun hänet bongattiin Sport FM -radiokanavalta Nelosen TimeOut–jääkiekko-ohjelmaan vuonna 2005. Linnanahteen tyyli ja taito esiintyä tekivät vaikutuksen, minkä ansiosta hänellä riitti tv-hommia sporttijuttujen parissa vuosiksi eteenpäin.

Toukokuussa 2010 Linnanahde sai arvostetun pestin, kun hänet valittiin MTV Median jääkiekko­tuottajaksi. Hänen vastuullaan oli tuolloin MTV Median historian suurin sisältökokonaisuus: uuden jääkiekkotuotteen suunnittelu ja sen tuotannon johtaminen. Linnanahde viihtyi Maikkarin johtajahississä kuitenkin vain vuoden, jonka jälkeen hän siirtyi Yellow Film & TV -tuotantoyhtiöön televisio-ohjelmien pariin.

Ota yhteyttä »

"Viihdyn paremmin vapaana taiteilijana kuin johtaja­kerroksessa"

Ota yhteyttä »