Aki Linnanahde on palkittu radiojuontaja

Radiotyöt olivat Aki Linnanahteen ensimmäinen suuri rakkaus media-alalla.

Linnanahde on elänyt ja hengittänyt radiomaailmaa jo nuoruus­vuosistaan lähtien, kun hänen isänsä työskenteli Yleisradiossa. Hän kutsuu itseään radionörtiksi, joka osaa nimetä lähes kaikkien radiokanavien juontajien nimet.

Miehen radiouran juuret ulottuvat vuoteen 2000, kun Linnanahde aloitti alan opinnot Laajasalon opistossa. Jo seuraavana vuonna kohdalle osui onnenpotku, kun uusi radiokanava Sport FM valloitti Suomen radioaallot. Pian kävi kutsu uuden radiokanavan iltapäivän ääneksi ja juontajapariksi nimitettiin jalkapallolegenda Atik Ismail.

Vuonna 2003 Sport FM yhdistyi Radio Cityyn. Linnanahde juonsi aluksi Cityn iltapäivää ja viikonloppuja, kunnes elokuussa vuonna 2005 Linnanahde ja Jussi Heikelä saivat yhteisen aamuohjelman. Parivaljakon show lähti kohisten nousuun ja jo seuraavana vuonna radioalan asiantuntijat valitsivat sekä Linnanahteen että Heikelän Vuoden radiojuontajiksi.

Radio City lopetti toimintansa vuonna 2006, mutta Linnanahde ei ehtinyt kauaa kuluttaa päiviään ilman radiotyötä: seuraava pesti odotti jo oven takana. Sanoma hyppäsi mukaan radio­bisnekseen, perusti Radio Rockin ja rekrysi sekä Linnanahteen että Jussi Heikelän juontamaan uutta radio-ohjelmaa.

Vuonna 2009 Heikelä-Linnanahde Korporaatio valittiin Vuoden radio-ohjelmaksi. Samana vuonna Linnanahde päätti ottaa breikin radiotyöstä ja piti lopulta kolmen vuoden tauon radioaalloilta.

Radio Nova oli uuden radio­aikakauden alku

Elokuussa 2012 Linnanahde otti uudelleen vanhaa, tuttua härkää sarvista ja palasi radiojuontajan penkille. Tällä kertaa asemapaikkana oli Radio Nova ja työnkuvana Enbuske & Linnanahde Crew yhdessä Tuomas Enbusken ja Minna Kuukan kanssa.

Muutaman radiovuoden jälkeen oli jälleen noin vuoden kestäneen tauon paikka. Keväällä 2016 Linnanahteen puhelin soi ja hänelle ehdottiin paluuta Radio Novan aamuihin Minna Kuukan aisaparina. Vuonna 2022 Radio Novan Aamu ohitti kuuntelijaluvuissa Radio Suomipopin Aamulypsyn ja siitä tuli pitkän ajanjakson jälkeen valtakunnan kuunnelluin aamuohjelma.

Marraskuussa 2022 Linnanahde lopetti työnsä aamuohjelmassa huipulla, mutta ääni kuuluu jatkossakin Radio Novan taajuudella. Bauer Media hyödyntää Linnanahteen osaamista myös radiobrändiensä kehittämisessä, joiden parissa mies tekee töitä konsulttipohjalta.

Ota yhteyttä »

"Radiolla on aina paikka sydämessäni"

Ota yhteyttä »